pouët.net

Scene Before by STAX
[nfo]
screenshot added by evil on 2009-01-01 21:28:52
platform :
type :
release date : january 2009
  • rulez 14
  • is ok 10
  • sucks 0
popularity : 0%
 0%
  • rulez 0.58
alltime top: #6219
added on the 2009-01-01 21:28:52 by evil evil

popularity helper

increase the popularity of this prod by spreading this URL:

or via: facebook twitter google+ pinterest tumblr

comments

What a great GameDVD logo :-)
rulez added on the 2009-01-01 21:29:33 by evil evil
The picture is great indeed. The rest is normal stuff.
added on the 2009-01-01 21:40:41 by Zweckform Zweckform
the picture is ineed nice, rest is bog standard 1991-1993 stuff. The shadebobs look buggy, like they are not (properly) double buffered or smth but might be an emulator related problem.
added on the 2009-01-01 23:48:52 by StingRay StingRay
.
rulez added on the 2009-01-02 08:18:38 by ltk_tscc ltk_tscc
Nice to see the first ST production in 2009!
added on the 2009-01-02 08:53:41 by RA RA
fart
It only shows a red screen on my STE and doesn't do anything ...
added on the 2009-01-02 13:40:56 by Paranoid Paranoid
And another impressive 16c pic by Templeton, one.

Haven't checked the prod yet :p
rulez added on the 2009-01-02 13:46:13 by p01 p01
cool stuff :) Had to run steem with 4MB to watch it.
rulez added on the 2009-01-02 14:18:20 by Tomchi Tomchi
I also get a red screen on my 1040stfm =/
added on the 2009-01-02 17:01:33 by synt4x synt4x
It will work fine in STEem with tos104uk ROM with 1MB memory.

It was coded on a 4MB STE and should work fine real hardware with less memory, unfortunatly
I didn't have anyone to test it on any other real hardware config.

There are some STE enhancements in the demo.

This is the first time I've coded a demo of this type which is wy the effects are so old-skool. I'd seen these effects before, but hadn't put any though in how to code them myself.

The shadebobs aren't buggy I used screen switching to have an unlimited number of bobs.

My next demo will be much better.

Things could have been much worse. The first demo of 2009 for the ST could have been a BITS production.
added on the 2009-01-02 20:10:35 by Oblivion Oblivion
Red screen with Steem as well.
added on the 2009-01-02 20:11:51 by keops keops
Quote:
The shadebobs aren't buggy I used screen switching to have an unlimited number of bobs.


then they just look bad. ;) but as said, it might be an emulator problem.
added on the 2009-01-02 20:17:21 by StingRay StingRay
It's okay. Nothing new but there's a good old school feeling in it also the intro pic is very nice). Looking forward for more new releases from Stax.
rulez added on the 2009-01-03 00:21:23 by micdune micdune
red screen too ;(
rulez added on the 2009-01-03 02:07:19 by Grey / MSB Grey / MSB
very nice oldskoolish demo (works perfectly with Hatari), wel done !!! Thanks for this cool prod Bod !
rulez added on the 2009-01-03 12:36:51 by Shazz^TRSi^MJJ Shazz^TRSi^MJJ
Quote:
It was coded on a 4MB STE and should work fine real hardware with less memory,


Unfortunately, it does not. Any chance of getting a bugfixed version ?
added on the 2009-01-03 14:17:37 by Paranoid Paranoid
Quote:
There are some STE enhancements in the demo.

Quote:
My next demo will be much better.

Quote:
Things could have been much worse. The first demo of 2009 for the ST could have been a BITS production.

Good enough for me!
rulez added on the 2009-01-03 14:45:22 by CiH CiH
Atari STE Tos 2.06 4MB, Satandisk, red screen too :(
added on the 2009-01-03 23:53:56 by pigula pigula
Fantastic pic, nice one Bod - Long time no speak!!
rulez added on the 2009-01-04 03:02:40 by Tronic Tronic
Glad you like it Tronic - P.M. meover at Atari-Forum.com if you want to speak some more.

To all those who are having difficulty getting the demo to run - When are you getting a red screen? Just after clicking on the file 'SCENE.PRG'? or when 'SCENE.BIN' has been loaded? I'm still a bit baffled as to why it's not working on some computers.
added on the 2009-01-05 20:18:31 by Oblivion Oblivion
I ran it from disk just to make sure and it loads the BIN before showing a red screen.
added on the 2009-01-06 21:09:00 by Paranoid Paranoid
Many ol'skool effects shown at good pace and some nice pictures too. But the Prehistoric Tales tune maybe was not a good choice, it sure is a great tune but it also sound way too much ol'skool to me now :)

Watched with STEem, 1Mb and TOS 1.04uk without problems (google for TOS)
rulez added on the 2009-01-09 00:45:24 by Gʀɪʍʍy Gʀɪʍʍy
Why no original music?
Ok otheriwse with some nice pics :)
Bod, i had a go at it in the debugger and it hangs on my machine when trying to set the Line-A exception vector ($28).
The routine that is being put there mainly sets all colours to red and hangs up.
Apparently, a Line-A routine is being executed before the demo really starts but after having manipulated the vectors.

added on the 2009-01-14 21:38:18 by Paranoid Paranoid
:)
rulez added on the 2009-02-23 19:36:20 by abscess abscess
Very impressive for a first demo! The scenes are very diverse. This is promising for the future!
rulez added on the 2009-03-17 21:52:49 by Templeton Templeton
Very happy to say Hatari on my Mac runs this perfectly fine.
Brilliant demo!!
rulez added on the 2014-04-26 20:45:29 by applecrypt applecrypt
Well done! I particularly enjoyed the palette-animation-looking screens j just before "here's a nice picture." Great music throughout.
rulez added on the 2016-10-15 20:21:25 by cxw cxw

submit changes

if this prod is a fake, some info is false or the download link is broken,

do not post about it in the comments, it will get lost.

instead, click here !

[previous edits]

add a comment