pouët.net

Nofflight by Piston
[nfo]
screenshot added by Ozzyboshi on 2021-09-09 13:34:04
platform :
type :
release date : september 2021
release party : Flashparty 2021
compo : oldskool demo
ranked : 1st
  • rulez 6
  • is ok 3
  • sucks 0
popularity : 50%
 50%
  • rulez 0.67
alltime top: #18420
added on the 2021-09-09 13:34:04 by Ozzyboshi Ozzyboshi

popularity helper

increase the popularity of this prod by spreading this URL:

or via: facebook twitter pinterest tumblr

comments

Nice Amiga tribute to the FLT c64 demo
rulez added on the 2021-09-09 13:55:12 by Queen_Luna Queen_Luna
Good mood and celebratory! And technically rather interesting, as it runs on a hardware screen and yet loads from AmigaDOS. Also it doesn't seem to be written in plain Asm, but is smooth nevertheless. Would like to thumb it up for motivational reasons, but cannot, as it doesn't seem to be running on a plain A500. Watched it from an A600.
added on the 2021-09-09 23:08:27 by bifat bifat
Quote:
Good mood and celebratory! And technically rather interesting, as it runs on a hardware screen and yet loads from AmigaDOS. Also it doesn't seem to be written in plain Asm, but is smooth nevertheless. Would like to thumb it up for motivational reasons, but cannot, as it doesn't seem to be running on a plain A500. Watched it from an A600.


It's mixed ASM and C but mostly bebbo's GCC (with Ace framwork).
This demo, even if it's inteded for A600 should work on any Classic Amiga anyway, the only problem I got with very old Amigas is that ACE owns the blitter very early and in Kickstarts < 2.0 there is this strange behaviour to use the blitter do get data from floppy disk.
This a problem on the ACE framework, so it's not related to my demo.
If you just copy the whole floppy disk on an hard disk directory it should work even on your A500 (but of course you must have an HD).
Another option would be to use a ks 2.x on your A500.
I think on my 500+ works fine (dont remember).
Hope it helps
added on the 2021-09-10 07:21:00 by Ozzyboshi Ozzyboshi
Nice prod, esp. for it is partly written in C, as Bifat point out.
I won't thumb up as I was part of the lineup behind it :)
However, it was a pleasure to work with Ozzy.

Oh, it happens the demo runs like a charm on the AROS rom. Quite an achievement, imho :D
added on the 2021-09-10 08:21:20 by fra fra
Nice try at reproducing effects from a C64 demo. Motivational thumb. I hope to see more from you in the future. Next time try to go kickstart 1.3 instead of 2.0.
rulez added on the 2021-09-10 08:36:19 by ok3anos ok3anos
Nice demo! Works fine in a stock A1200, but noticed that it dislikes Blizzard 1230 accelerator.
rulez added on the 2021-09-13 17:06:03 by rtiainen rtiainen
Quote:
Nice demo! Works fine in a stock A1200, but noticed that it dislikes Blizzard 1230 accelerator.



Stock 1200 is tested, since I dont have a blizzard I didnt know how to test it but.. however what kind of problems do you get with this accellerator? Does the demo at least start?
added on the 2021-09-14 09:33:45 by Ozzyboshi Ozzyboshi
Quote:

Stock 1200 is tested, since I dont have a blizzard I didnt know how to test it but.. however what kind of problems do you get with this accellerator? Does the demo at least start?


The demo starts just fine, but graphics get garbled when the black & white picture should appear. My guess from the looks is that the external memory causes the problem and graphics end up to fast memory instead of chip memory.
added on the 2021-09-14 11:54:38 by rtiainen rtiainen
Nice little demo with a catchy tune. We need more pls!
rulez added on the 2021-09-14 18:35:58 by Virgill Virgill
Well, I have to thumb this, obviously~
rulez added on the 2021-09-14 21:02:21 by Nosferatu Nosferatu
Nice!
rulez added on the 2021-09-14 21:33:12 by malmix malmix
Quote:
Quote:

Stock 1200 is tested, since I dont have a blizzard I didnt know how to test it but.. however what kind of problems do you get with this accellerator? Does the demo at least start?


The demo starts just fine, but graphics get garbled when the black & white picture should appear. My guess from the looks is that the external memory causes the problem and graphics end up to fast memory instead of chip memory.


mmmh.... the image is stored statically here

https://github.com/ResistanceVault/Nofflight/blob/73efa4beb22052332dc8a45fb85270 94473ef416/include/medioeval_gal_LORES_16.h#L5

as you can see I put the CHIP modifier in front of the variable to force the image to be stored in chip ram, so it's correct, probably the problem is elsewhere even because it works on a600 with 2mb of pcmcia fast ram
added on the 2021-09-15 12:55:37 by Ozzyboshi Ozzyboshi
Quote:
Quote:

The demo starts just fine, but graphics get garbled when the black & white picture should appear.


as you can see I put the CHIP modifier in front of the variable to force the image to be stored in chip ram, so it's correct, probably the problem is elsewhere even because it works on a600 with 2mb of pcmcia fast ram


Sure, so my guess wasn't very good then. :) Oddly enough I couldn't reproduce tha crash with UAE even it has a Blizzard emulation mode.
added on the 2021-09-15 21:38:03 by rtiainen rtiainen

submit changes

if this prod is a fake, some info is false or the download link is broken,

do not post about it in the comments, it will get lost.

instead, click here !

[previous edits]

add a comment